Belépés
Padlizsánsaláta
Hozzávalók 4 személyre:

2 db padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt,...
Sajtos spárgatorta
Hozzávalók a tésztához:

15 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóv...
Ropogós csirke
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket...
Borjúhús mézes mártással
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.

Elkészítése: A citromot vékony ka...
Sajtos-túrós pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, kevés cukor, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 15 dkg vaj, 15 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétm...
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Fókuszban: a citrom, a kivi
Citrom

A legértékesebb oldó és méregtelenítő gyümölcs az érett citrom. Sajnos ilyen gyümölcs nálunk nemigen kapható, mert a bolti citrom erősen vegyszerezett, utóérlelő vegyszerekkel permetezett. A fentiek miatt a héja egyáltalán nem fogyasztható, ezért óvakodjunk attól, hogy a régi süteményreceptek alapján a reszelt citromhéjat felhasználjuk: Ez a citrom nem az a citrom...
Sonkás zöldségtál
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg padlizsán, só, bors, 300 g cukkini, 1 póréhagyma, 2 nagy, piros húsú paprika, 10 dkg főtt sonka, 4 dkg füstölt sajt, 4 ek. olaj, provencei-i fűszerkeverék, 2 tojás, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 kk. ételízesítő, 120 g finomliszt.
1. A padlizsánt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd szűrőtálba szórjuk, fél órára erősen besózzuk, azután leöblítjük...
POgiiiii
Gyors sajtos pogácsa
1 kis pohár tejfölt, 1 kiskanál cukorral meglngyosítunk (nyugodtan gázon melegítheted), belemorzsolok öt dkg élesztőt. Míg megkel, fél kg lisztet, 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval és 25 dkg reszelt trapista sajttal elmorzsolunk, majd a közepébe fészket teszünk. Ebbe tesszük az egy tojás sárgáját, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk....
Őszibarackos, túrós lepény
Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé.

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vaj...
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
Pizzamártás (sugo 1)
...5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl aljban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz...ízé ház...ízé doboz :-) ) paradicsom pürét, sót, őrölt feketeborsot, reszelt gyömbért.
Az egészet jól lepíritjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cu...
pizzamártás (sugo 2)
...30 dkg paradicsomot leforrázuk, meghámozzuk és apróra vágjuk (turmixgéppel is összetörhetjük). Egy kevés vízzel jól kiforraljuk. Sóval, őrölt feketeborssal, reszelt gyömbérrel és delikáttal ízesítjük. Jól kiforraljuk. Ha ezt a készítési módot választjuk, akkor is 1 dl mártás kell adagonként, és persze a jó öreg csipetnyi kreativitást se hagyd ki... :-)...
Vegyes sütik
...

Szaggatott mézes

3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér...
Hamis vadasmártás
...
Hozzávalók:
1 csokor leveszöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 evokanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evokanál mustár,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 evokanál cukor,
3 evokanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat...
Céklasaláta
...
Hozzávalók:
1 kg cékla,
só,
1 mokkáskanál kömény,
1 evőkanál torma,
ecet

A megtisztított, feldarabolt céklát sós vízben, fedő alatt főzzük puhára.
A főzőlevet - vagy annak egy részét is - felhasználva készítjük el az ecetes (citromos) páclevet, a reszelt torma és kömény hozzáadásával.
A díszítő késsel felvágott céklát belet...
Arab mézes rudacskák
...

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,
2 teáskanál őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db narancs reszelt héja,
2,5 dl fehérbor,
1 dl finom étolaj,
3 dl méz,
1,5 dl víz,
kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. ...
Citromos keksz
...

Hozzávalók:
60 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 egész tojás,
1 csomag sütőpor,
1 citrom reszelt héja,
tejföl.

A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra szaggatjuk, és szalmasárgára sütjük.

...
Darálós keksz
...

Hozzávalók:

15 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt

Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag ...
Édes, mézes krumplis ropogós
...

Hozzávalók:

4 dl natúr, fehérítetlen liszt,
1 evőkanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
0,5 dl főzőmargarin,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
1 evőkanál reszelt citromhéj,
1,5 dl puhára főtt krumpli, hámozva és áttörve (püré),
0,5 dl méz,
1 dl (kb.) tej.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport ...
1 2 3 ........864 865 ....1296 1297 .....1727 1728 1729 
Címkék: nagy serpenyőt, hideg vajat, reszelt sajtot, citromot vékony, tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétm, legértékesebb oldó, érett citrom, bolti citrom, fentiek miatt, héja egyáltalán, régi süteményreceptek, reszelt citromhéjat, közepébe fészket, megfuttatott élesztőt, citrom reszelt, porcukrot összedolgozom, közepes nagyságú, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, kevés vízzel, készítési módot, össze állításhoz, zöldségeket megtisztítjuk, reszelt torma, díszítő késsel, lisztet kupacoljuk, halom tetején, tészta alapanyagait, olvasztott vajat, porcukorral habosra, nagy tálban, süteményreceptek, koktélparadicsom, padlizsánsaláta, csirkemelleket, korianderlevél, összedolgozzuk, pulykafűszersó, összetörhetjük, meglngyosítunk, hozzádolgozzuk, szódabikarbóna, belemorzsolok, megtisztítjuk, megtisztított, méregtelenítő, legértékesebb, vegyszerekkel, szalmasárgára, sajtmártással, összedolgozom, feketeborssal, hozzáadásával, fűszerkeverék, felhasználjuk, vegyszerezett, melegítheted, fogyasztható, szerecsendió,
© 2013 TVN.HU Kft.